H. Antonius van Padua / St. Annakerk

za 11:00-17:00 | reserveren niet nodig | rolstoeltoegankelijk

Doorlopend informatie over de kerk. De kerktoren is ook te bezoeken. Dit kan vanaf de klokkenzolder, dus vanaf grote hoogte de omgeving bekijken. Luister naar het orgel dat bespeeld zal worden.

Het interieur van deze kerk is bont en kleurrijk, typisch voor de neogotiek. De glas-in-loodramen in het koor zijn van het Roermonds atelier Frans Nicolas en zonen.

Groenestraat 229, Nijmegen

Online ontdekken

Deze kerk, in de volksmond de Groenestraatkerk genoemd, is een grote kruisbasiliek. Wat opvalt is dat de torens aan de Groenestraat van ongelijke hoogte zijn. Het interieur heeft veel bijzondere elementen zoals de rijk geornamenteerde preekstoel en de prachtige glas-in-loodramen in het koor, vervaardigd door het Roermonds atelier Frans Nicolas & Zonen. De kerk is onderdeel van een groot Rooms-Katholiek, ommuurd complex met een voormalige pastorie, een kloosterhuis en een aantal schoolgebouwen. Deze kerk met bijbehorende gebouwen is de enige neogotische kerk die compleet bewaard is gebleven, maar ook als onderdeel van een religieus complex is ontworpen.

Play Video
Een impressie van de kerk (duur 16:16 min)