Klassendag
Leerzaam en leuk

Op Open Monumenten Klassendag bezoeken basisschoolleerlingen van de bovenbouw een monument in hun dorp, stad of streek. De Open Monumenten Klassendag is niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk! Elk monument heeft zijn eigen, bijzondere verhaal dat de leerlingen iets vertelt over de geschiedenis van hun eigen omgeving. Door in de buurt monumenten te bezoeken komt die geschiedenis voor hen tot leven en raken ze vertrouwd met ons cultureel erfgoed. Scholen, leerlingen, comité Open Monumentendag én monumenteigenaren werken samen aan een geweldige dag.

Doel

Het doel van de Open Monumenten Klassendag is kinderen vertrouwd maken met de term ‘monument’ en de betekenis daarvan. Kinderen leren beseffen dat een monument een gebouw kan zijn, dat er verschillende typen monumenten zijn en dat achter elk monument een verhaal zit. Door schoolkinderen in aanraking te laten komen met monumenten, wordt een basis gelegd voor een latere waardering voor monumenten en daarmee voor erfgoed en geschiedenis in het algemeen.

Contact

De organisatie van de Klassendag in Nijmegen ligt in handen van Anne Wevers van gemeente Nijmegen. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met a.wevers@nijmegen.nl