St. Jacobsweg 15a, Nijmegen

Landgoed Grootstal

za 11:00-16:00 | zo 11:00-16:00 | reserveren | niet rolstoeltoegankelijk

Als een thema van toepassing is op landgoed Grootstal dan is dat wel “Levend Erfgoed’! met met respect voor het verleden realiseert het landgoed een klimaatbestendig en duurzaam ‘voedsellandschap van de 21e eeuw’ door de biodiversiteit in het oude kampenlandschap te herstellen en nieuw leven te faciliteren boven en onder de grond.

Vrij toegankelijk zijn de Pantry (‘winkel voor de toekomst’ met proeverij duurzame producten) en de thee schenkerij in het  Paviljoen. Voor de rest van het landgoed en het culturele programma moet je reserveren. 

  • Zaterdagmiddag:  rondleidingen door IVN (tickets), fietstocht langs Stadslandbouw Kop van Malden( tickets), kinder activiteit op Het Heerlijke Land 
  • Zondagmiddag: lezing over Sitopia Voedsel landschap door Willemijn ter Hart-Koopal (tickets) en Imker Gerald van Meijgaarden (tickets), buitententoonstelling ‘Ring van Arcadie’, binnen fotografie tentoonstelling Pauline van Marle, Poezie en andere kunsten.

Programma en tickets via  www.landgoedgrootstal.nl

Landgoed Grootstal is gesticht op de plek van de laatmiddeleeuwse ontginningsboerderij Groote Stal en het laatst overgebleven ‘landgoed in bedrijf’ van de hele Nijmeegse Ring van Arcadië. De derde generatie heeft dit familielandgoed te leen van volgende generaties en wil een goede voorouder zijn. Daarom wordt een toekomstbestendig voedsellandschap gecreëerd dat meervoudige maatschappelijke waarde genereert. De landbouwinitiatieven die u kunt bezoeken stellen de gezondheid van bodem, water, ecosysteem en mens centraal en slaan een brug naar de consument. Duurzaam verbinden heeft de toekomst!

Online ontdekken

Play Video
Een impressie van Grootstal uit 2015 door Jos Peeters