Berg en Dalseweg 40, Nijmegen

Maria Geboortekerk

za 12:00-16:00 | zo 11:30-16:00 | reserveren niet nodig | rolstoeltoegankelijk

Ontvangst met koffie en thee. Rondleiding op papier door de kerk en een fotopresentatie. Het grote orgel wordt regelmatig bespeeld en op beide dagen is er om 13.00 uur en 15.00 uur een rondleiding bovenop de gewelven. Hiervoor moet men wel goed ter been zijn omdat men via een smalle wenteltrap met 161 treden naar boven gaat. Uiteraard wordt deze klim beloond met een prachtig uitzicht over Nijmegen en omstreken..

Wilt u in het kader van het thema ‘immaterieel erfgoed’ ervaren hoe de vreugde van het katholieke geloof vandaag de dag wordt beleefd in de Maria Geboortekerk? Kom dan eerst zondag naar de viering van 10.30 uur met koor en samenzang. Voor de kinderen is er een kinderwoorddienst. U bent van harte welkom!

Deze kerk is gebouwd naar een ontwerp van de Maastrichtse architect Johannes Kaijser.  “Iedere steen is een ziel” schreef hij. “Tezamen schragen zijn Gods huis”. De kerk heeft een interieur met bijzondere elementen zoals het marmeren hoogaltaar met koperen overhuiving van de Nijmeegse edelsmeden de gebroeders Arens. Het weidse en lichte interieur als dat van een Franse kathedraal kan een gevoeg geven van eeuwigheid en nodigt uit tot verstilling.